Γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας & σπανάκι Γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας & σπανάκι

Γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας & σπανάκι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (86 votes)

INGREDIENTS

Για τις γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας, σπανάκι και λάιμ

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάρι
  • 350 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • κόρν φλάουρ με νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. χυμός λάιμ 
  • κόλιανδρος
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τις γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας, σπανάκι και λάιμ

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Αποσύρουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι τα υλικά να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και φέρνουμε σε βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.

Επαναφέρουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ με το νερό, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Για τις γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας, σπανάκι και λάιμ

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάρι
  • 350 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • κόρν φλάουρ με νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. χυμός λάιμ 
  • κόλιανδρος
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

VIDEO DIRECTIONS

Για τις γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας, σπανάκι και λάιμ

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Αποσύρουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι τα υλικά να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και φέρνουμε σε βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.

Επαναφέρουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ με το νερό, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner