Γαύρος μαρινάτος σε σόγια με αγγούρι και πιπεριές Γαύρος μαρινάτος σε σόγια με αγγούρι και πιπεριές

Γαύρος μαρινάτος σε σόγια με αγγούρι και πιπεριές

Για 4 μερίδες 180 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (7 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 360 γρ. γαύρος μαρινάτος σόγια
  • 60 γρ. αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
  • 40 γρ. κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε πλάγιες φέτες
  • 40 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. βινεγκρέτ σόγια-τζίντζερ
  • 2 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 4 γρ. μάραθος, φύλλα
  • 20 γρ. σκόρδο, τραγανό
  • αλάτι

Για τον γαύρο μαρινάτο με σόγια

  • 500 γρ. γαύρος φιλέτο
  • 100 γρ. χυμό λάιμ
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 5 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. ελαιόλαδο

Για τα λαχανικά γαύρου μαρινάτου

  • 40 γρ. κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε πλάγιες φέτες
  • 40 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. βινεγκρέτ σόγια – τζίντζερ
  • 2 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το αγγούρι με λίγη βινεγκρέτ σόγια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με τον γαύρο, τα λαχανικά, το μάραθο και το τραγανό σκόρδο.

Για τον γαύρο μαρινάτο με σόγια

Φιλετάρουμε τον γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο, αφήνοντας τα δύο φιλέτα ενωμένα στην ουρά. Ξεπλένουμε καλά και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και αν χρειαστεί κάνουμε και δεύτερη στρώση. Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε τον γαύρο. Τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 3 ώρες. Αποσύρουμε από τη μαρινάδα, στεγνώνουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον γαύρο, σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τα λαχανικά γαύρου μαρινάτου

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και μαρινάρουμε για 5 λεπτά.

Για το πιάτο

  • 360 γρ. γαύρος μαρινάτος σόγια
  • 60 γρ. αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
  • 40 γρ. κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε πλάγιες φέτες
  • 40 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. βινεγκρέτ σόγια-τζίντζερ
  • 2 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 4 γρ. μάραθος, φύλλα
  • 20 γρ. σκόρδο, τραγανό
  • αλάτι

Για τον γαύρο μαρινάτο με σόγια

  • 500 γρ. γαύρος φιλέτο
  • 100 γρ. χυμό λάιμ
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 5 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. ελαιόλαδο

Για τα λαχανικά γαύρου μαρινάτου

  • 40 γρ. κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε πλάγιες φέτες
  • 40 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. βινεγκρέτ σόγια – τζίντζερ
  • 2 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το αγγούρι με λίγη βινεγκρέτ σόγια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με τον γαύρο, τα λαχανικά, το μάραθο και το τραγανό σκόρδο.

Για τον γαύρο μαρινάτο με σόγια

Φιλετάρουμε τον γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο, αφήνοντας τα δύο φιλέτα ενωμένα στην ουρά. Ξεπλένουμε καλά και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και αν χρειαστεί κάνουμε και δεύτερη στρώση. Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε τον γαύρο. Τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 3 ώρες. Αποσύρουμε από τη μαρινάδα, στεγνώνουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον γαύρο, σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τα λαχανικά γαύρου μαρινάτου

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και μαρινάρουμε για 5 λεπτά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner