Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες

Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (11 votes)

INGREDIENTS

Για την αγγουροσαλάτα

  • 400 γρ. αγγούρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
  • 35 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 6 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 12 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 16 ψητές γαρίδες

Για τις ψητές γαρίδες

  • 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •  νερό
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για την αγγουροσαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.

Για τις ψητές γαρίδες

Σε ένα πιάτο απλώνουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα αλλά να παραμείνουν ζουμερές στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μέσα σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την αγγουροσαλάτα

  • 400 γρ. αγγούρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
  • 35 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 6 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 12 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 16 ψητές γαρίδες

Για τις ψητές γαρίδες

  • 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •  νερό
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για την αγγουροσαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.

Για τις ψητές γαρίδες

Σε ένα πιάτο απλώνουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα αλλά να παραμείνουν ζουμερές στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μέσα σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner