Γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό Γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό

Γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 20 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

INGREDIENTS

Για τα σπαγγέτι με γαρίδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 360 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 140 γρ. φινόκιο, σε στικς
  • 200 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε στικς
  • 40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 40 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 720 γρ. ζωμός κοτόπουλο ή νερό
  • 20 γρ λεμόνι χυμός
  • 30 γρ λεμόνι ξύσμα
  • 15 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 80 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σπαγγέτι με γαρίδες

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Αλατίζουμε καλά τις γαρίδες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή, προσθέτουμε τα 100γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες έτσι ώστε να πάρουν έντονο χρώμα αλλά να μην παραμαγειρευτούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα η κάθε πλευρά. Αποσύρουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.

Επαναφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 60γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαγειρευτεί αλλά να μείνει τραγανό. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε το ζωμό δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μόλις μειωθούν τα υγρά αλλά σε σημείο που θα έχουμε αρκετή υγρασία, σβήνουμε την φωτιά, επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά και να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα που θα καλύπτει επαρκώς τα ζυμαρικά. Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Για τα σπαγγέτι με γαρίδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 360 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 140 γρ. φινόκιο, σε στικς
  • 200 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε στικς
  • 40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 40 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 720 γρ. ζωμός κοτόπουλο ή νερό
  • 20 γρ λεμόνι χυμός
  • 30 γρ λεμόνι ξύσμα
  • 15 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 80 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σπαγγέτι με γαρίδες

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Αλατίζουμε καλά τις γαρίδες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή, προσθέτουμε τα 100γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες έτσι ώστε να πάρουν έντονο χρώμα αλλά να μην παραμαγειρευτούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα η κάθε πλευρά. Αποσύρουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.

Επαναφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 60γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαγειρευτεί αλλά να μείνει τραγανό. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε το ζωμό δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μόλις μειωθούν τα υγρά αλλά σε σημείο που θα έχουμε αρκετή υγρασία, σβήνουμε την φωτιά, επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά και να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα που θα καλύπτει επαρκώς τα ζυμαρικά. Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner