Για την καρυδόπιτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το ξύσμα και το καρύδι.
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ και ομογενοποιούμε.
Με το μπλέντερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα το αλευριού. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και ετοιμαστεί το μείγμα, το μεταφέρουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 C , μέχρι που αν τρυπήσουμε το κέντρο της καρυδόπιτας με ένα καλαμάκι, αυτό θα βγει καθαρό.
Περιχύνουμε με το σιρόπι.
Για το σιρόπι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια