Για το πιάτο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας και τα υγρά από τη μαρινάδα του χταποδιού, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Για το μαριναρισμένο χταπόδι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι. Τοποθετούμε το μείγμα μαζί με το χταπόδι σε ένα σκεύος ή σε μια σακούλα και ιδανικά αφήνουμε να μαριναριστεί για 4 ώρες.
Για το βρασμένο χταπόδι
Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα το χταπόδι, το ξίδι, τη δάφνη, το πιπέρι και νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί το χταπόδι. Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι αλλά να κρατάει και λίγο στο δόντι.
Για το ξίδι πορτοκαλιού
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα ξιδιού να κρυώσει και σουρώνουμε.
Σχόλια