Για τη μπρουσκέτα
Βάζουμε το μείγμα λαχανικών πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και καλύπτουμε με κομμάτια τυριού. Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο σκορδόλαδο ή ελαιόλαδο και βότανα.
Για το μείγμα λαχανικών
Λαδώνουμε με λίγο από το σκορδόλαδο και αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια χωριστά. Ψήνουμε τα λαχανικά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να έχουν μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μεσαία καρέ. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά και όσο σκορδόλαδο έχει απομείνει, αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σχόλια