Μπρουσκέτα με λαχανικά σχάρας και κατσικίσιο τυρί Μπρουσκέτα με λαχανικά σχάρας και κατσικίσιο τυρί

Μπρουσκέτα με λαχανικά σχάρας και κατσικίσιο τυρί

ΓΙΑ 4 ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπρουσκέτα

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο
  • 600  γρ. μείγμα λαχανικών
  • 240 γρ. κατσικίσιο τυρί ή άλλο φρέσκο τυρί επιλογής

Για το μείγμα λαχανικών

  • 300 γρ. μελιτζάνες, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 300 γρ. κολοκύθι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινές ψητές, κομμένες σε λωρίδες
  • 150 γρ. ντομάτες ψητές
  • 100 γρ. σκορδόλαδο
  • 10 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. τσάιβς ή κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μπρουσκέτα

Βάζουμε το μείγμα λαχανικών πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και καλύπτουμε με κομμάτια τυριού. Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο σκορδόλαδο ή ελαιόλαδο και βότανα.

Για το μείγμα λαχανικών

Λαδώνουμε με λίγο από το σκορδόλαδο και αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια χωριστά. Ψήνουμε τα λαχανικά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να έχουν μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μεσαία καρέ. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά και όσο σκορδόλαδο έχει απομείνει, αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για τη μπρουσκέτα

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο
  • 600  γρ. μείγμα λαχανικών
  • 240 γρ. κατσικίσιο τυρί ή άλλο φρέσκο τυρί επιλογής

Για το μείγμα λαχανικών

  • 300 γρ. μελιτζάνες, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 300 γρ. κολοκύθι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινές ψητές, κομμένες σε λωρίδες
  • 150 γρ. ντομάτες ψητές
  • 100 γρ. σκορδόλαδο
  • 10 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. τσάιβς ή κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη μπρουσκέτα

Βάζουμε το μείγμα λαχανικών πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και καλύπτουμε με κομμάτια τυριού. Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο σκορδόλαδο ή ελαιόλαδο και βότανα.

Για το μείγμα λαχανικών

Λαδώνουμε με λίγο από το σκορδόλαδο και αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια χωριστά. Ψήνουμε τα λαχανικά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να έχουν μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μεσαία καρέ. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά και όσο σκορδόλαδο έχει απομείνει, αλατίζουμε αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner