Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις σταφίδες με 240 γρ. από τον χυμό μήλο και σιγοβράζουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις στεγνώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό μήλο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους της βανίλιας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ο χυμός κατά τα δύο τρίτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μπράντι και τις σταφίδες. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.
Μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ ή βάζοντας στο μπλέντερ τον χυμό με λίγες σταφίδες.
Σχόλια