VIDEO DIRECTIONS
Για το κοτόπουλο
Αλατίζουμε το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και το φινόκιο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε.
Όταν το κρεμμύδι "ιδρώσει" προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τη λουΐζα και την φλοίδα του λεμονιού και επαναφέρουμε το κοτόπουλο με τα ζουμιά που έχει βγάλει. Φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα με τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε μια μικρή κατσαρόλα. Σκεπάζουμε καλά και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140-150°C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Βγάζουμε από το φούρνο και ελέγχουμε αν έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, το φρέσκο κρεμμύδι και προαιρετικά τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται.
Για τις πατάτες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (μία με μιάμιση ώρα).
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τις πατάτες και το ψητό σκορδο. Σπάμε το μείγμα μ’ ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσουν τη μορφή πουρέ αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Σχόλια