VIDEO DIRECTIONS
Για το κοτόπουλο
Αλατίζουμε το κοτόπουλο μέσα στην κοιλιά. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση από κιμά με αποξηραμένα φρούτα και κάστανα. Δένουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε ομοιόμορφα αλάτι και φρέσκο πιπέρι και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C μέχρι το στήθος να έχει εσωτερική θερμοκρασία 60°C (70 λεπτά περίπου). Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει πολύ ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15΄ λεπτά πριν το τεμαχίσουμε. Μεριδοποιούμε, αφαιρώντας τα μπούτια και το στήθος με ένα κοφτερό μαχαίρι και βγάζοντας τη γέμιση από την κοιλιά.
Tip: Αν βιαστούμε να τεμαχίσουμε το κοτόπουλο αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα τα υγρά του και να είναι λιγότερο ζουμερό και απολαυστικό.
Σχόλια