VIDEO DIRECTIONS
Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου
Για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου : Ξεπλένουμε το χοντρό αλάτι από τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Κόβουμε σε κομμάτια και τοποθετούμε σε σκεύος με αρκετό νερό. Αλλάζουμε κάθε 6 ώρες το νερό. Μετά από περίπου 24 ώρες τηγανίζουμε ένα μικρό κομμάτι για να ελέγξουμε το ποσοστό αλατιού και εάν είναι ακόμα πολύ αλμυρός συνεχίζουμε τη διαδικασία. Φροντίζουμε να μη ξαλμυριστεί τελείως και να κρατάει ελαφρώς στο αλάτι. Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά με τη βοήθεια μίας πετσέτας. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.
Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα κομμάτια μπακαλιάρου να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Φέρνουμε σε θερμοκρασία 170°C και διατηρούμε εκεί. Στο μεταξύ, στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα. Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα, ώστε να στραγγίξουν το παραπανίσιο κουρκούτι. Τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα αράχνη και τα κρατάμε για λίγο πάνω από την κατσαρόλα, ώστε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σουρώνουμε σε σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε (όχι όμως για περισσότερο από 30 λεπτά).
Για τη σαλάτα παντζάρι
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια