VIDEO DIRECTIONS
Για το ρόφημα σοκολάτας
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσει το γάλα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε το περιεχόμενό της σ' ένα σκεύος αποθήκευσης.
Αφήνουμε το αρωματισμένο γάλα να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου). Τότε, σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Σουρώνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε, μέχρι να φτάσει πριν το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να διαλυθεί όλη η σοκολάτα στο αρωματισμένο γάλα.
Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή.
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας στη ζεστή, έτοιμη σοκολάτα, πριν τη σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ρόφημα αμυγδάλου και να γίνει νηστίσιμη η συνταγή
Σχόλια