Κρύα σούπα σοκολάτας με δημητριακά σοκολάτας και αφρόγαλο με άρωμα καφέ Κρύα σούπα σοκολάτας με δημητριακά σοκολάτας και αφρόγαλο με άρωμα καφέ

Κρύα σούπα σοκολάτας με δημητριακά σοκολάτας και αφρόγαλο με άρωμα καφέ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 3.9 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας

  • 480 γρ. γάλα
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 75 γρ.  κουβερτούρα 70%, ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα

Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ

  • 160 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. λικέρ καφέ
  • παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας

Βάζουμε την κουβερτούρα πικρής σοκολάτας σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, μαζί με την κανέλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα, αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Προσθέτουμε τα δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν. Αποσύρουμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Σερβίρουμε τη σούπα με το αφρόγαλο και τα δημητριακά σοκολάτας.

Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ

Σ' ένα ψηλό δοχείο, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ,  χτυπάμε το γάλα μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. 

Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας

  • 480 γρ. γάλα
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 75 γρ.  κουβερτούρα 70%, ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα

Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ

  • 160 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. λικέρ καφέ
  • παγάκια

Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας

Βάζουμε την κουβερτούρα πικρής σοκολάτας σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, μαζί με την κανέλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα, αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Προσθέτουμε τα δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν. Αποσύρουμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Σερβίρουμε τη σούπα με το αφρόγαλο και τα δημητριακά σοκολάτας.

Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ

Σ' ένα ψηλό δοχείο, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ,  χτυπάμε το γάλα μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner