Για τη σούπα και τα δημητριακά σοκολάτας
Βάζουμε την κουβερτούρα πικρής σοκολάτας σ' ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, μαζί με την κανέλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα, αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Προσθέτουμε τα δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν. Αποσύρουμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Σερβίρουμε τη σούπα με το αφρόγαλο και τα δημητριακά σοκολάτας.
Για το αφρόγαλο με άρωμα καφέ
Σ' ένα ψηλό δοχείο, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ, χτυπάμε το γάλα μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα.
Σχόλια