Για το burger μπακαλιάρου
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε τις γαρίδες μαζί με το ασπράδι αβγού, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμειγνύουμε το μείγμα της γαρίδας, μαζί με εκείνο του κρεμμυδιού και τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε, ζυμώνουμε καλά και με τη βοήθεια ενός κουπάτ, φορμάρουμε burgers των 200 γρ.
Για το κρεμμύδι τουρσί
Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από τα κρεμμύδια και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, μέσα στο κατσαρολάκι με το υγρό για το τουρσί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για το παντζάρι τουρσί
Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από τα παντζάρια και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα παντζάρια, μέσα στο κατσαρολάκι με το υγρό για το τουρσί. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τη μαγιονέζα μαϊντανού
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό, σε δυνατή φωτιά. Μπλανσάρουμε τα φύλλα μαϊντανού για 1 λεπτό. Βγάζουμε τον μαϊντανό και τον κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
Στραγγίζουμε τον μαϊντανό και τον βάζουμε στον κάδο από το πολυμηχάνημα, μαζί με το σκόρδο και τη μαγιονέζα. Αλέθουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια πράσινη σάλτσα.
Για το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, κρατώντας τα μπιφτέκια ζουμερά, για περίπου 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε τα ρολάκια του burger από την εσωτερική τους πλευρά και τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Αλείφουμε τα κομμάτια του ψωμιού με τη μαγιονέζα μαϊντανού και στρώνουμε κάθε ψωμί, με ένα φύλλο σαλάτας και με ένα burger. Τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το παντζάρι τουρσί και σερβίρουμε.
Σχόλια