Για τα μάφινς
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αβγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και τα κράνμπερι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα.
Σχόλια