VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Αλατίζουμε τον κόκορα καλά απ' όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κόκορα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Αποσύρουμε το κρέας, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κοκκάρια, το πράσο και το μπέικον μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ρίχνοντας στην κατσαρόλα το καρότο και το πράσο. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Επαναφέρουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί σχεδόν από τα υγρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 140οC στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφού ο κόκορας έχει πια μαγειρευτεί, χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε εκεί λίγο ζωμό κότας και λίγο βούτυρο (60 γρ). Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο τσάιβς. Κρατάμε έτοιμα τα ζυμαρικά για το σερβίρισμα.
Τέλος, ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα του κόκορα, προσθέτοντας στην κατσαρόλα το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε για να έχουμε ένα ωραίο, δεμένο αποτέλεσμα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου τις ταλιατέλες και περιμετρικά τον κόκορα με τα λαχανικά και τη σάλτσα του.
*Tip:
Σε περίπτωση που έχει μαγειρευτεί ο κόκορας και τα υγρά δεν έχουν συμπυκνωθεί ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα, εναλλακτικά δένουμε τη σάλτσα χρησιμοποιώντας λίγο κορν φλαουρ.
Σχόλια