Κοτοπιτάκια με γραβιέρα Κοτοπιτάκια με γραβιέρα

Κοτοπιτάκια με γραβιέρα

ΓΙΑ 15 ΤΡΙΓΩΝΑ
FiveStar: 
Average: 5 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το τύλιγμα

  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το εστραγκόν, τη γραβιέρα και το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. 

* Το μαγειρεμένο κοτόπουλο πρέπει να μην είναι ζεστό και να είναι στεγνό.

Για το τύλιγμα

Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 12 εκ. περίπου και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας, βάζοντας μπροστά μας την κοντή πλευρά.

Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό.

Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί.

Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, αριστερά, στο κάτω μέρος του φύλλου. Σηκώνουμε την αριστερή γωνία πάνω από τη γέμιση και τη φέρνουμε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά του φύλλου, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια, σηκώνουμε τη γωνία που βρίσκεται κοντά μας και διπλώνουμε προς τα επάνω, ώστε να σχηματιστεί και πάλι ένα τρίγωνο.  Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας. Στο τελευταίο κλείσιμο του φύλλου, αλείφουμε με λίγο αυγό για να κλείσει καλύτερα. Αλείφουμε το τρίγωνο με αυγό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να έχουμε φτιάξει 15 τρίγωνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.

Γαρνίρουμε, προαιρετικά, με σιρόπι από κρέμα μπαλσάμικο και επιπλέον εστραγκόν.
 

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το τύλιγμα

  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το εστραγκόν, τη γραβιέρα και το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. 

* Το μαγειρεμένο κοτόπουλο πρέπει να μην είναι ζεστό και να είναι στεγνό.

Για το τύλιγμα

Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 12 εκ. περίπου και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας, βάζοντας μπροστά μας την κοντή πλευρά.

Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό.

Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί.

Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, αριστερά, στο κάτω μέρος του φύλλου. Σηκώνουμε την αριστερή γωνία πάνω από τη γέμιση και τη φέρνουμε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά του φύλλου, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια, σηκώνουμε τη γωνία που βρίσκεται κοντά μας και διπλώνουμε προς τα επάνω, ώστε να σχηματιστεί και πάλι ένα τρίγωνο.  Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας. Στο τελευταίο κλείσιμο του φύλλου, αλείφουμε με λίγο αυγό για να κλείσει καλύτερα. Αλείφουμε το τρίγωνο με αυγό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να έχουμε φτιάξει 15 τρίγωνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.

Γαρνίρουμε, προαιρετικά, με σιρόπι από κρέμα μπαλσάμικο και επιπλέον εστραγκόν.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner