Φριτάτα με αυγά και άγρια μανιτάρια εποχής - Αθηναγόρας Κωστάκος Φριτάτα με αυγά και άγρια μανιτάρια εποχής - Αθηναγόρας Κωστάκος

Φριτάτα με αυγά και άγρια μανιτάρια εποχής - Αθηναγόρας Κωστάκος

Για 2 μερίδες 25 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αυγά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. άγρια μανιτάρια εποχής, σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. μαλακή μυζήθρα(ή κατσικίσιο τυρί)
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • δυόσμος, φύλλα
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο,  προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καστανό χρώμα, προσθέτουμε το μισό βούτυρο και τα καβουρδίζουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Τα αποσύρουμε σε ένα σουρωτήρι και μόλις κρυώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Κρατάμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να σπάσουν καλά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε μία λεπτή στρώση από τα χτυπημένα αυγά και την αφήνουμε να κάνει κρούστα. Στην επιφάνεια της, απλώνουμε τη μισή μυζήθρα και τα σοταρισμένα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό, για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις η φριτάτα είναι έτοιμη και έχουμε βεβαιωθεί ότι δεν έχει κολλήσει στον πάτο του σκεύους, τοποθετούμε ανάποδα, πάνω από το τηγάνι, ένα πιάτο με μεγαλύτερη διάμετρο από αυτό κρατώντας το καλά με το ένα χέρι. Αναποδογυρίζουμε με το άλλο χέρι το τηγάνι έτσι ώστε να πέσει η φριτάτα μέσα στο πιάτο.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με την υπόλοιπη μυζήθρα, τα φύλλα δυόσμου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • 300 γρ. αυγά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. άγρια μανιτάρια εποχής, σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. μαλακή μυζήθρα(ή κατσικίσιο τυρί)
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • δυόσμος, φύλλα
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο,  προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καστανό χρώμα, προσθέτουμε το μισό βούτυρο και τα καβουρδίζουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Τα αποσύρουμε σε ένα σουρωτήρι και μόλις κρυώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Κρατάμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να σπάσουν καλά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε μία λεπτή στρώση από τα χτυπημένα αυγά και την αφήνουμε να κάνει κρούστα. Στην επιφάνεια της, απλώνουμε τη μισή μυζήθρα και τα σοταρισμένα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό, για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις η φριτάτα είναι έτοιμη και έχουμε βεβαιωθεί ότι δεν έχει κολλήσει στον πάτο του σκεύους, τοποθετούμε ανάποδα, πάνω από το τηγάνι, ένα πιάτο με μεγαλύτερη διάμετρο από αυτό κρατώντας το καλά με το ένα χέρι. Αναποδογυρίζουμε με το άλλο χέρι το τηγάνι έτσι ώστε να πέσει η φριτάτα μέσα στο πιάτο.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με την υπόλοιπη μυζήθρα, τα φύλλα δυόσμου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner