VIDEO DIRECTIONS
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καστανό χρώμα, προσθέτουμε το μισό βούτυρο και τα καβουρδίζουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Τα αποσύρουμε σε ένα σουρωτήρι και μόλις κρυώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Κρατάμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να σπάσουν καλά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε μία λεπτή στρώση από τα χτυπημένα αυγά και την αφήνουμε να κάνει κρούστα. Στην επιφάνεια της, απλώνουμε τη μισή μυζήθρα και τα σοταρισμένα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό, για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις η φριτάτα είναι έτοιμη και έχουμε βεβαιωθεί ότι δεν έχει κολλήσει στον πάτο του σκεύους, τοποθετούμε ανάποδα, πάνω από το τηγάνι, ένα πιάτο με μεγαλύτερη διάμετρο από αυτό κρατώντας το καλά με το ένα χέρι. Αναποδογυρίζουμε με το άλλο χέρι το τηγάνι έτσι ώστε να πέσει η φριτάτα μέσα στο πιάτο.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με την υπόλοιπη μυζήθρα, τα φύλλα δυόσμου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια