VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Για το πιάτο
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγετίνι, 2’ λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις μελιτζάνες και αλατίζουμε. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα καστανό σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει τραγανό.
Στην κατσαρόλα με τη μπολονέζ κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά, τη μελιτζάνα με το κολοκύθι, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.
Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τη σάλτσα απευθείας πάνω στα ζυμαρικά.
* Εάν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.
Για την μπολονέζ κοτόπουλο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει ο κιμάς ένα έντονο σκούρο καφέ χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κόλιανδρο, τη ντομάτα, το ζωμό κοτόπουλο, τη δάφνη, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα, για περίπου 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ζάχαρη αν χρειάζεται.
Tips:
*Ένας πολύ ταιριαστός συνδυασμός είναι το κύμινο και ο μαραθόσπορος σε σκόνη.
Σχόλια