Σπαγγέτι α λα πουτανέσκα Σπαγγέτι α λα πουτανέσκα

Σπαγγέτι α λα πουτανέσκα

Για 4 μερίδες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. πιπερια τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. αντζούγια, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες του κατασκευαστή και σουρώνουμε αφού πρώτα κρατήσουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν τα ζυμαρικά.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την αντζούγια, την κάπαρη, τις ελιές, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών, τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα και τα ζυμαρικά να έχουν επικαλυφθεί ομοιόμορφα από τη σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι.

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. πιπερια τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. αντζούγια, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες του κατασκευαστή και σουρώνουμε αφού πρώτα κρατήσουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν τα ζυμαρικά.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την αντζούγια, την κάπαρη, τις ελιές, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών, τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα και τα ζυμαρικά να έχουν επικαλυφθεί ομοιόμορφα από τη σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner