VIDEO DIRECTIONS
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατίζουμε τις γαρίδες.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να παραμείνουν ωμές στο κέντρο για περίπου 2 λεπτά συνολικά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τις γαρίδες σε ένα σκεύος και κρατάμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα σκούρο καφετί χρώμα για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον σε ένα σκεύος και κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι, το πιπέρι καγιέν, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει ο πελτές για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
(Εάν θέλουμε να δώσουμε πιο έντονο άρωμα και γεύση γαρίδας στα ζυμαρικά, αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα προσθέτουμε στη σάλτσα όσο μαγειρεύεται.)
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό μπέικον, τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά (κρατάμε μία μικρή ποσότητα για το τελείωμα) και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ζάχαρη αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, τοποθετώντας από πάνω τις γαρίδες, το μισό μπέικον και τα μυρωδικά που έχουμε κρατήσει.
Σχόλια