Μακαρονάδα με παστίτσιο, μανιτάρια, μπέικον και κρέμα τυριών Μακαρονάδα με παστίτσιο, μανιτάρια, μπέικον και κρέμα τυριών

Μακαρονάδα με παστίτσιο, μανιτάρια, μπέικον και κρέμα τυριών

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (28 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα παστίτσιο με μανιτάρια

  • 500 γρ. ζυμαρικά για Παστίτσιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε μέτριο καρέ
  • 180 γρ. μπέικον καπνιστό, σε μικρό καρέ
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. κρέμα τυριών
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για την κρέμα τυριών

  • 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. πεκορίνο, τριμμένο λεπτό
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη λεπτή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα παστίτσιο με μανιτάρια

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για Παστίτσιο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε ελαφρώς και σοτάρουμε  τα μανιτάρια μέχρι να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα, για 3 με 4 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα έντονο σκούρο χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και λίγο από το ζωμό ζυμαρικών. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα τυριών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Για την κρέμα τυριών

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε την κρέμα και τα τυριά. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών, τοποθετούμε το καπάκι και θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη κρέμα.

Για τα παστίτσιο με μανιτάρια

  • 500 γρ. ζυμαρικά για Παστίτσιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε μέτριο καρέ
  • 180 γρ. μπέικον καπνιστό, σε μικρό καρέ
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. κρέμα τυριών
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για την κρέμα τυριών

  • 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. πεκορίνο, τριμμένο λεπτό
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη λεπτή

VIDEO DIRECTIONS

Για τα παστίτσιο με μανιτάρια

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για Παστίτσιο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε ελαφρώς και σοτάρουμε  τα μανιτάρια μέχρι να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα, για 3 με 4 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα έντονο σκούρο χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και λίγο από το ζωμό ζυμαρικών. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα τυριών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Για την κρέμα τυριών

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε την κρέμα και τα τυριά. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών, τοποθετούμε το καπάκι και θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη κρέμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner