Φοκάτσια με προσούτο μοτσαρέλα και πέστο Φοκάτσια με προσούτο μοτσαρέλα και πέστο

Φοκάτσια με προσούτο μοτσαρέλα και πέστο

ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΕΣ 10 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κομμάτι 15x10 εκ.φοκάτσια
  • 50 γρ.πέστο βασιλικού
  • 20 γρ. προσούτο, σε λεπτές φέτες
  • 125γρ. φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα
  • 20 γρ. τοματίνια ψητά
  • 10 γρ. ρόκα baby, καθαρισμένη
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Κόβουμε τη φοκάτσια οριζόντια στη μέση. Απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας του πέστο στην κάτω φέτα, προσθέτουμε το μισό προσούτο και ανοίγουμε από πάνω του τη μοτσαρέλα σε μεγάλα κομμάτια ίδιου πάχους. Αλατοπιπερώνουμε τη μοτσαρέλα, προσθέτουμε ακόμα 1/3 από το πέστο, τα ψητά τοματίνια, το υπόλοιπο προσούτο, τη ρόκα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο πέστο. Σκεπάζουμε με την πάνω φέτα της φοκάτσιας και σερβίρουμε.

  • 1 κομμάτι 15x10 εκ.φοκάτσια
  • 50 γρ.πέστο βασιλικού
  • 20 γρ. προσούτο, σε λεπτές φέτες
  • 125γρ. φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα
  • 20 γρ. τοματίνια ψητά
  • 10 γρ. ρόκα baby, καθαρισμένη
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Κόβουμε τη φοκάτσια οριζόντια στη μέση. Απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας του πέστο στην κάτω φέτα, προσθέτουμε το μισό προσούτο και ανοίγουμε από πάνω του τη μοτσαρέλα σε μεγάλα κομμάτια ίδιου πάχους. Αλατοπιπερώνουμε τη μοτσαρέλα, προσθέτουμε ακόμα 1/3 από το πέστο, τα ψητά τοματίνια, το υπόλοιπο προσούτο, τη ρόκα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο πέστο. Σκεπάζουμε με την πάνω φέτα της φοκάτσιας και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner