Σε ένα επίπεδο πιάτο στρώνουμε τις φέτες του ψαριού τη μία δίπλα στην άλλη σε όλη του την επιφάνεια.
Προσθέτουμε από πάνω ομοιόμορφα σε όλο το ψάρι το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον ανθό αλατιού και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαριναριστεί. Τέλος ραντίζουμε από πάνω το ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καρπάτσιο λαβράκι
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
20 λεπτά
FiveStar:
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. λαβράκι, φιλέτο, σε λεπτές φέτες (ή άλλο λευκόσαρκο λιπαρό ψάρι)
- 1 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 10 γρ. λεμόνι χυμός
- 3 γρ. ανθός αλατιού
- 5 γρ. ελαιόλαδο
- 1 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα επίπεδο πιάτο στρώνουμε τις φέτες του ψαριού τη μία δίπλα στην άλλη σε όλη του την επιφάνεια.
Προσθέτουμε από πάνω ομοιόμορφα σε όλο το ψάρι το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον ανθό αλατιού και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαριναριστεί. Τέλος ραντίζουμε από πάνω το ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- 100 γρ. λαβράκι, φιλέτο, σε λεπτές φέτες (ή άλλο λευκόσαρκο λιπαρό ψάρι)
- 1 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 10 γρ. λεμόνι χυμός
- 3 γρ. ανθός αλατιού
- 5 γρ. ελαιόλαδο
- 1 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Σχόλια