Amatriciana Amatriciana

Amatriciana

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (46 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την Amatriciana

  • 400 γρ. bucatini, βρασμένο
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. σάλτσα Amatriciana
  • 100 γρ. λίπος από το σοτάρισμα του Guanciale
  • 15 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 70 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
  • 10 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • Guanciale σοταρισμένο

Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)

  • 250 γρ.Guanciale χοντρό ζουλιέν
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, χτυπημένη στο μπλέντερ
  • 160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 11 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την Amatriciana

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη σάλτσα Amatriciana και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε τα τυριά κρατώντας μία μικρή ποσότητα για το σερβίρισμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν στη σάλτσα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω το τραγανό guanciale και τα τυριά που έχουμε κρατήσει.

Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το guanciale και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα ώστε να γίνει τραγανό στο εξωτερικό του αλλά να παραμείνει μαλακό στο εσωτερικό του.

Σουρώνουμε το καβουρδισμένο guanciale από μία σίτα με ένα μπολ από κάτω, κρατάμε το λίπος και διατηρούμε σε ένα ζεστό μέρος.

Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε μία μικρή ποσότητα από το λίπος του guanciale που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά, για 2 με 3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ¾ από το guanciale, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί η σάλτσα και να συμπυκνωθεί για 45 λεπτά.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ζάχαρη αν χρειάζεται.

Για την Amatriciana

  • 400 γρ. bucatini, βρασμένο
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. σάλτσα Amatriciana
  • 100 γρ. λίπος από το σοτάρισμα του Guanciale
  • 15 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 70 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
  • 10 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • Guanciale σοταρισμένο

Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)

  • 250 γρ.Guanciale χοντρό ζουλιέν
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, χτυπημένη στο μπλέντερ
  • 160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 11 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για την Amatriciana

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη σάλτσα Amatriciana και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε τα τυριά κρατώντας μία μικρή ποσότητα για το σερβίρισμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν στη σάλτσα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω το τραγανό guanciale και τα τυριά που έχουμε κρατήσει.

Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το guanciale και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα ώστε να γίνει τραγανό στο εξωτερικό του αλλά να παραμείνει μαλακό στο εσωτερικό του.

Σουρώνουμε το καβουρδισμένο guanciale από μία σίτα με ένα μπολ από κάτω, κρατάμε το λίπος και διατηρούμε σε ένα ζεστό μέρος.

Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε μία μικρή ποσότητα από το λίπος του guanciale που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά, για 2 με 3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ¾ από το guanciale, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί η σάλτσα και να συμπυκνωθεί για 45 λεπτά.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ζάχαρη αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner