Για την κρέμα βανίλιας
Σ' ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά, τη μισή ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την άλλη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς και να κοχλάσει 2-3 φορές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε. Περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σ' ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για ν' αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει, αναμειγνύουμε με τη σαντιγί.
Για τα μαριναρισμένα ροδάκινα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σιγο-βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Για την τάρτα
Γεμίζουμε την προψημένη βάση τάρτας με την κρύα κρέμα βανίλιας και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα.
Σχόλια