Τάρτα με κρέμα βανίλιας και ροδάκινα Τάρτα με κρέμα βανίλιας και ροδάκινα

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και ροδάκινα

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 ΕΚ. ή ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ
FiveStar: 
Average: 4.5 (23 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα βανίλιας

  • 480 γρ. γάλα
  • 2 βανίλιες φυσικές
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκους αυγών
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. κορνφλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • λικέρ, της αρεσκείας σας

Για τα μαριναρισμένα ροδάκινα

  • 250 γρ. ροδάκινα, κομμένα κυδωνάτα
  • 80 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • 250 γρ. χυμό ροδάκινο
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 5 γρ. χυμό λάιμ 

Για την τάρτα

  • 400 γρ. ζύμη τάρτας, προψημένη
  • κρέμα βανίλιας, κρύα
  • ροδάκινα μαριναρισμένα, κρύα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα βανίλιας

Σ' ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά, τη μισή ζάχαρη και το κορνφλάουρ.

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την άλλη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς και να κοχλάσει 2-3 φορές.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε. Περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σ' ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για ν' αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει, αναμειγνύουμε με τη σαντιγί. 

Για τα μαριναρισμένα ροδάκινα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σιγο-βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε στο ψυγείο. 

Για την τάρτα

Γεμίζουμε την προψημένη βάση τάρτας με την κρύα κρέμα βανίλιας και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα. 

Για την κρέμα βανίλιας

  • 480 γρ. γάλα
  • 2 βανίλιες φυσικές
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκους αυγών
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. κορνφλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • λικέρ, της αρεσκείας σας

Για τα μαριναρισμένα ροδάκινα

  • 250 γρ. ροδάκινα, κομμένα κυδωνάτα
  • 80 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • 250 γρ. χυμό ροδάκινο
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 5 γρ. χυμό λάιμ 

Για την τάρτα

  • 400 γρ. ζύμη τάρτας, προψημένη
  • κρέμα βανίλιας, κρύα
  • ροδάκινα μαριναρισμένα, κρύα

Για την κρέμα βανίλιας

Σ' ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά, τη μισή ζάχαρη και το κορνφλάουρ.

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την άλλη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς και να κοχλάσει 2-3 φορές.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε. Περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σ' ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για ν' αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει, αναμειγνύουμε με τη σαντιγί. 

Για τα μαριναρισμένα ροδάκινα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σιγο-βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε στο ψυγείο. 

Για την τάρτα

Γεμίζουμε την προψημένη βάση τάρτας με την κρύα κρέμα βανίλιας και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner