Ρυζόγαλο Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

8 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150ΓΡ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (42 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 190 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 κιλό νερό
  • 1 τεμ. ξύλο κανέλας
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 κιλό γάλα πλήρες
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 γρ. πάστα βανίλιας
  • 20 γρ. κρόκο αβγού
  • 6 γρ. αλάτι
  • καρύδι σπασμένο
  • πορτοκάλι ξύσμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Τοποθετούμε το ρύζι με το νερό, το αλάτι και το ξύλο κανέλας σε μία κατσαρόλα και το φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να εξατμιστεί όλη η ποσότητα του νερού.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και τη βανίλια, μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει με κρύο νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε χαμηλή φωτιά για να μη κολλήσει. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές και να έχει πήξει επαρκώς.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας. Όταν έχουμε φτάσει το μείγμα του κρόκου στην επιθυμητή θερμοκρασία, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα πάλι ανακατεύοντας.

Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη σερβιρίσματος, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Γαρνίρουμε με καρύδια, ξύσμα από πορτοκάλι και κανέλα σε σκόνη.

Tip:

*Το ρυζόγαλο μπορούμε να το καταναλώσουμε και ζεστό.

*Μπορούμε να πειραματιστούμε και να βάλουμε ότι ξύσμα επιθυμούμε, αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια ή ακόμα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

  • 190 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 κιλό νερό
  • 1 τεμ. ξύλο κανέλας
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 κιλό γάλα πλήρες
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 γρ. πάστα βανίλιας
  • 20 γρ. κρόκο αβγού
  • 6 γρ. αλάτι
  • καρύδι σπασμένο
  • πορτοκάλι ξύσμα

VIDEO DIRECTIONS

Τοποθετούμε το ρύζι με το νερό, το αλάτι και το ξύλο κανέλας σε μία κατσαρόλα και το φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να εξατμιστεί όλη η ποσότητα του νερού.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και τη βανίλια, μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει με κρύο νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε χαμηλή φωτιά για να μη κολλήσει. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές και να έχει πήξει επαρκώς.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας. Όταν έχουμε φτάσει το μείγμα του κρόκου στην επιθυμητή θερμοκρασία, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα πάλι ανακατεύοντας.

Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη σερβιρίσματος, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Γαρνίρουμε με καρύδια, ξύσμα από πορτοκάλι και κανέλα σε σκόνη.

Tip:

*Το ρυζόγαλο μπορούμε να το καταναλώσουμε και ζεστό.

*Μπορούμε να πειραματιστούμε και να βάλουμε ότι ξύσμα επιθυμούμε, αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια ή ακόμα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner