VIDEO DIRECTIONS
Για τις κροκέτες
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μπαλάκια των 40 γρ. και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με την πολέντα. Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα της πολέντας, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και το μείγμα της πολέντας. Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο (να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας) σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει άνετα τις κροκέτες. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180°C και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα πορτοκάλι - κύμινο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ στον βαθμό της αρεσκείας μας.
Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.
Σχόλια