VIDEO DIRECTIONS
Για το κοτόπουλο
Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι το λάδι να φτάσει στους 180°C.
Βάζουμε σε μία χοντρή σακούλα τροφίμων τα τσιπς πατάτας και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη μέχρι να γίνουν τρίμματα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τσιπς πατάτας τη πάπρικα, τη ρίγανη την παρμεζάνα, τις νιφάδες της βρώμης και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε το αλεύρι και τα αυγά σε δύο ξεχωριστά μεγάλα μπολ, τα αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το βυθίζουμε στο μείγμα της βρώμης, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως σε όλη του την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πιάτο που έχουμε απλώσει μία λεπτή στρώσει από το μείγμα με τα τσιπς πατάτας. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 2-3 δόσεις έτσι ώστε η ποσότητα τους να μην είναι υπερβολική και ρίξει πολύ τη θερμοκρασία του λαδιού. Μόλις το κοτόπουλο πάρει καστανό χρώμα και είναι μαγειρεμένο στο εσωτερικό του το αποσύρουμε με μία αράχνη σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σχόλια