VIDEO DIRECTIONS
Για το κοτόπουλο
Σε ένα ταψί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το λουκάνικο, τη ντομάτα, σκόρδο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, τα βότανα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αλατίζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στους 160°C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να ροδίσουν τα λαχανικά.
TIP: Σε τέτοιου είδους φαγητά που ψήνονται στον φούρνο είναι σημαντικό να μην παραγεμίζετε το ταψί με λαχανικά, για να ψηθούν σωστά.
Για τις χυλοπίτες
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις χυλοπίτες και προσθέτουμε ζωμό από κοτόπουλο, αλάτι και γάλα. Ενώ μαγειρεύονται οι χυλοπίτες σε μέτρια θερμοκρασία, τις ανακατεύουμε συχνά αλλά όχι συνέχεια για να μην κολλήσουν, και μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τρίβουμε στον τρίφτη τσένταρ, γραβιέρα και κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο τυρί που λιώνει εύκολα. Μόλις χυλώσουν οι χυλοπίτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ενσωματώνουμε τα τυριά. Προσθέτουμε βούτυρο.
Για το πιάτο
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις χυλοπίτες και από πάνω τα λαχανικά με το λουκάνικο και το μπούτι κοτόπουλου. Για το τελείωμα ρίχνουμε λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια