Χοιρινό σνίτσελ Χοιρινό σνίτσελ

Χοιρινό σνίτσελ

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σνίτσελ

  • 400 γρ. χοιρινό κόντρα, σε φέτες πάχους 2 εκ
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
  • 140 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • σαλάτα σελινόριζας, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σνίτσελ

Τοποθετούμε ένα φύλλο μεμβράνης διαστάσεων περίπου 20 x 30 εκ. στην επιφάνεια εργασίας και ακουμπάμε επάνω μια φέτα από το χοιρινό. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης του ίδιου μεγέθους. Με τον μπάτη χτυπάμε το χοιρινό με ομοιόμορφες, αργές κινήσεις από το κέντρο και προς τα έξω, μέχρι να το μετατρέψουμε σε μια λεπτή, ισοπαχή φέτα κρέατος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες.

Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και στρώνουμε στο κέντρο τη μοτσαρέλα. Κλείνουμε όλες τις πλευρές του χοιρινού σταυρωτά δημιουργώντας ένα φάκελο. Εξωτερικά τυλίγουμε κάθε φάκελο με το προσούτο.

Περνάμε κάθε κομμάτι με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.

Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε, όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μόνο την κάτω πλευρά του.

Τηγανίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα και από τις δύο πλευρές.

Bγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σαλάτα σελινόριζας.

Για το σνίτσελ

  • 400 γρ. χοιρινό κόντρα, σε φέτες πάχους 2 εκ
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
  • 140 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • σαλάτα σελινόριζας, για το σερβίρισμα

VIDEO DIRECTIONS

Για το σνίτσελ

Τοποθετούμε ένα φύλλο μεμβράνης διαστάσεων περίπου 20 x 30 εκ. στην επιφάνεια εργασίας και ακουμπάμε επάνω μια φέτα από το χοιρινό. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης του ίδιου μεγέθους. Με τον μπάτη χτυπάμε το χοιρινό με ομοιόμορφες, αργές κινήσεις από το κέντρο και προς τα έξω, μέχρι να το μετατρέψουμε σε μια λεπτή, ισοπαχή φέτα κρέατος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες.

Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και στρώνουμε στο κέντρο τη μοτσαρέλα. Κλείνουμε όλες τις πλευρές του χοιρινού σταυρωτά δημιουργώντας ένα φάκελο. Εξωτερικά τυλίγουμε κάθε φάκελο με το προσούτο.

Περνάμε κάθε κομμάτι με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.

Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε, όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μόνο την κάτω πλευρά του.

Τηγανίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα και από τις δύο πλευρές.

Bγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σαλάτα σελινόριζας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner