Χοιρινά παϊδάκια με σόγια & μέλι

Χοιρινά παϊδάκια με σόγια & μέλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (33 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1 κιλό παϊδάκια χοιρινά  
  • 20 γρ. σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μπούκοβο
  • 5 γρ. πιπέρι σετσουάν
  • 10 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 150 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 30 γρ. ξύδι λευκό
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. 

Αλατίζουμε την πανσέτα και τη σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το μέλι. 

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι και τον ζωμό. 

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 130-140°C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα. 

Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, το βάζουμε στη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η μαρινάδα και να έχει τη σύσταση σιροπιού.

Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό παϊδάκια χοιρινά  
  • 20 γρ. σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μπούκοβο
  • 5 γρ. πιπέρι σετσουάν
  • 10 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 150 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 30 γρ. ξύδι λευκό
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. 

Αλατίζουμε την πανσέτα και τη σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το μέλι. 

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι και τον ζωμό. 

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 130-140°C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα. 

Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, το βάζουμε στη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η μαρινάδα και να έχει τη σύσταση σιροπιού.

Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner