Για την κρέμα πολέντας
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και τον ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε, μέχρι το μείγμα ν' αρχίσει να βράζει.
Προσθέτουμε την πολέντα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώσπου ν' αρχίσει να χυλώνει η πολέντα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.
Για τα λουκάνικα ραγού
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι ν' αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο και δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα βότανα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σχόλια