Κρέμα πολέντας με λουκάνικα ραγού Κρέμα πολέντας με λουκάνικα ραγού

Κρέμα πολέντας με λουκάνικα ραγού

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα πολέντας

  • 140 γρ. πολέντα
  • 450 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 150 γρ. γάλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα λουκάνικα ραγού

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 360 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε χοντρό καρέ
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε χοντρό καρέ
  • 30 γρ. πελτές ντομάτας
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 320 γρ. νερό
  • 160 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα πολέντας

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και τον ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε, μέχρι το μείγμα ν' αρχίσει να βράζει.

Προσθέτουμε την πολέντα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώσπου ν' αρχίσει να χυλώνει η πολέντα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

Για τα λουκάνικα ραγού

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι ν' αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο και δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα βότανα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

Για την κρέμα πολέντας

  • 140 γρ. πολέντα
  • 450 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 150 γρ. γάλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα λουκάνικα ραγού

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 360 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε χοντρό καρέ
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε χοντρό καρέ
  • 30 γρ. πελτές ντομάτας
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 320 γρ. νερό
  • 160 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για την κρέμα πολέντας

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και τον ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε, μέχρι το μείγμα ν' αρχίσει να βράζει.

Προσθέτουμε την πολέντα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώσπου ν' αρχίσει να χυλώνει η πολέντα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

Για τα λουκάνικα ραγού

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι ν' αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο και δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα βότανα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner