VIDEO DIRECTIONS
Για τις πίτες για σουβλάκι
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το μέλι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τον κάδο και η ζύμη μας να γίνει λεία, για περίπου 7 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το ξεκουράζουμε για 12 ώρες.
Στη συνέχεια κόβουμε σε μπαλάκια των 60 γραμμαρίων. Ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι για να μην μας κολλάει η ζύμη και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη, σε παραλληλόγραμμο σχέδιο 25εκ. με 8εκ..
Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τυλίγουμε με μεμβράνη. Ξεκουράζουμε τις πίτες για 15-20 λεπτά. Τέλος ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια όσες πίτες χωράει το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Εναλλακτικά, λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες που έχουμε ξεκουράσει στο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC ψήνουμε για 4 λεπτά από τη μία και 4 λεπτά από την άλλη ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ωραίο χρώμα.
Σχόλια