Για το πιάτο
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατέψτε τους δύο κιμάδες, το 1/3 της ποσότητας της μαγιονέζας, το κρεμμύδι, τη μισή ποσότητα του άνηθου, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και το ρύζι.
Αλατοπιπερώστε και ζυμώστε το μείγμα του κιμά πολύ καλά. Πλάστε το μείγμα του κιμά σε μπαλάκια των 35 γραμμαρίων.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τον ζωμό, τα κοτσάνια από τον άνηθο και το δυόσμο. Αλατίστε και ζεστάνετε μέχρι το σημείο βρασμού.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στη κατσαρόλα και τοποθετήστε τα γιουβαρλάκια μέσα. Μαγειρέψτε τα μέχρι να ανέβουν στη επιφάνεια του ζωμού.
Αποσύρετε τα γιουβαρλάκια και διατηρήστε τα ζεστά σε ένα σκεύος.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την υπόλοιπη μαγιονέζα μαζί με το χυμό του λεμονιού.
Τέλος, σουρώστε τον ζωμό μέσα στο μείγμα της μαγιονέζας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Επαναφέρετε τον ζωμό μαζί με τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα, προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε με προσοχή για να πάει παντού η σούπα.
Σχόλια