VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε μια κατσαρόλα, με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν στον βαθμό της αρεσκείας μας.
Βάζουμε τα σοταρισμένα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν ως το κέντρο τους.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και ρίχνουμε από πάνω τον βασιλικό, τη φέτα και το φρυγανισμένο ψωμί.
Για τα κεφτεδάκια
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτούν.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψωμί μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
TIPS
*Για τα υλικά και την παρασκευή της σάλτσας ντομάτας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του βίντεο ή της παρακάτω σχετικής συνταγής ή ακόμη και να τη φτιάξετε όπως εσείς προτιμάτε.
*Για να πλάθετε τα κεφτεδάκια με μεγαλύτερη ευκολία, βρέχετε τα χέρια σας.
Σχόλια