Spicy σπαγγέτι με γαρίδες και λουκάνικο Spicy σπαγγέτι με γαρίδες και λουκάνικο

Spicy σπαγγέτι με γαρίδες και λουκάνικο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

INGREDIENTS

Για το ζυμαρικό

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. λουκάνικο φρέσκο
  • 360 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • πικάντικη σάλτσα
  • 40 γρ. τηγανητό κρεμμύδι
  • 40 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. σησαμέλαιο

Για την πικάντικη σάλτσα

  • 120 γρ. πελτές ντομάτας
  • 80 γρ. πάστα gochujang
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 12 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 12 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. λάιμ, χυμός

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το ζυμαρικό

Βράζουμε το ζυμαρικό σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, το σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασε.
Σχίζουμε το λουκάνικο κατά μήκος, το αδειάζουμε, πετάμε την εξωτερική του μεμβράνη και το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λουκάνικο, τις γαρίδες, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μέσα στο μπολ με την πικάντικη σάλτσα που έχουμε φτιάξει.
Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σάλτσα. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται, μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά από πάνω.

Για την πικάντικη σάλτσα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Για το ζυμαρικό

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. λουκάνικο φρέσκο
  • 360 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • πικάντικη σάλτσα
  • 40 γρ. τηγανητό κρεμμύδι
  • 40 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. σησαμέλαιο

Για την πικάντικη σάλτσα

  • 120 γρ. πελτές ντομάτας
  • 80 γρ. πάστα gochujang
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 12 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 12 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. λάιμ, χυμός

VIDEO DIRECTIONS

Για το ζυμαρικό

Βράζουμε το ζυμαρικό σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, το σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασε.
Σχίζουμε το λουκάνικο κατά μήκος, το αδειάζουμε, πετάμε την εξωτερική του μεμβράνη και το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λουκάνικο, τις γαρίδες, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μέσα στο μπολ με την πικάντικη σάλτσα που έχουμε φτιάξει.
Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σάλτσα. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται, μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά από πάνω.

Για την πικάντικη σάλτσα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner