Ρεβιθάδα με κάρι και λαχανικά Ρεβιθάδα με κάρι και λαχανικά

Ρεβιθάδα με κάρι και λαχανικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (20 votes)

INGREDIENTS

  •  150 γρ. κρεμμύδι, μέτριο καρέ
  • 70 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. καρότο, κομμένο σε μέτριο καρέ
  • 60 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 15 γρ. πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. κάρι σε σκόνη
  • 3,5 γρ. κίμινο σε σκόνη
  • 3,5 γρ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 3,5 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα ή κονσέρβα, σουρωμένα, ξεπλυμένα
  • 750 γρ. ρόφημα καρπός αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 70 γρ. φασολάκι, σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. ντομάτες, ώριμες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. ρόφημα καρπός αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • 50 γρ. λάιμ, χυμός
  • 10 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, κομμένα
  • τομάτες σε μέτριο καρέ για το τελείωμα
  • κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο, για το τελείωμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι , την κόκκινη πιπεριά, το καρότο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σέλερι, τις jalapeno και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα 750 γρ. ρόφημα καρπός αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε το κολοκύθι, το φασολάκι, τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με τα 20 γρ. ρόφημα καρπός αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά, και δένουμε το φαγητό με το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι φρέσκο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

  •  150 γρ. κρεμμύδι, μέτριο καρέ
  • 70 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. καρότο, κομμένο σε μέτριο καρέ
  • 60 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 15 γρ. πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. κάρι σε σκόνη
  • 3,5 γρ. κίμινο σε σκόνη
  • 3,5 γρ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 3,5 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα ή κονσέρβα, σουρωμένα, ξεπλυμένα
  • 750 γρ. ρόφημα καρπός αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 70 γρ. φασολάκι, σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. ντομάτες, ώριμες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. ρόφημα καρπός αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • 50 γρ. λάιμ, χυμός
  • 10 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, κομμένα
  • τομάτες σε μέτριο καρέ για το τελείωμα
  • κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο, για το τελείωμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι 

VIDEO DIRECTIONS

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι , την κόκκινη πιπεριά, το καρότο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σέλερι, τις jalapeno και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα 750 γρ. ρόφημα καρπός αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε το κολοκύθι, το φασολάκι, τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με τα 20 γρ. ρόφημα καρπός αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά, και δένουμε το φαγητό με το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι φρέσκο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner