VIDEO DIRECTIONS
Για το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνη
Αλατίζουμε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φιλέτα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καστανό χρώμα, για περίπου 4 με 5 λεπτά. Γυρίζουμε πλευρά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί και ξεκουράζουμε για 4 με 5 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα αναθερμαίνουμε σοτάροντας μισό λεπτό την κάθε πλευρά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τόση ποσότητα από τη σάλτσα ώστε να επικαλυφθούν τα φιλέτα.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ακόμα.
*Εναλλακτικά σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά την κάθε πλευρά, αποσύρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC, στον βαθμό ψησίματος της αρεσκείας μας.
Για τη σάλτσα μαυροδάφνη
Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει για 4 με 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί στα 2/3.
Ρίχνουμε τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά κατά τα ¾ περίπου.
Σβήνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να γυαλίσει η σάλτσα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Tips:
*Για να κρατήσουν τα φιλέτα στρογγυλό σχήμα κατά το μαγείρεμά τους, μπορούμε να τα δέσουμε περιμετρικά με ειδικό σπάγκο για μαγείρεμα τον οποίο θα τον αφαιρέσουμε πριν από το σερβίρισμά τους.
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί της σάλτσας με κάποιο άλλο κόκκινο κρασί της αρεσκείας σας.
*Για έναν εύκολο και light συνδυασμό μπορείτε να συνοδεύσετε με ρόκα baby.
Σχόλια