Για το french toast
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
Μουσκεύουμε στο μίγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού).
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τις μπανάνες και το παγωτό.
Για τις μπανάνες
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί ελαφρά το βούτυρο (η ζάχαρη μπορεί να μην λιώσει εντελώς).
Προσθέτουμε τις μπανάνες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 περίπου λεπτά. Όταν οι μπανάνες μαλακώσουν, προσθέτουμε το κονιάκ και τις κρατάμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
Σχόλια