Ρολό κιμά στον φούρνο με γαλλικές πατάτες σοτέ και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού Ρολό κιμά στον φούρνο με γαλλικές πατάτες σοτέ και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Ρολό κιμά στον φούρνο με γαλλικές πατάτες σοτέ και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (49 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ρολό

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 15 γρ. αλάτι

Για τις πατάτες σοτέ

  •  1 κιλό πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • 200 γρ. σαντιγί
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρολό

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Σ ένα μπολ, βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αβγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα.

Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C, μέχρι να ροδίσει και το εσωτερικό να φτάσει στους 65C, για 50 λεπτά περίπου. 

Για τις πατάτες σοτέ

Τοποθετούμε τις πατάτες και 40 γρ. ελαιόλαδο σ' ένα ταψί και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε, ώσπου το βούτυρο ν' αρχίσει να καβουρδίζεται, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ προσεκτικά, έτσι ώστε να παραμείνει ο αέρας της σαντιγί μέσα στην σάλτσα και να έχουμε μια πολύ αέρινη υφή.

Για το ρολό

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 15 γρ. αλάτι

Για τις πατάτες σοτέ

  •  1 κιλό πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • 200 γρ. σαντιγί
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το ρολό

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Σ ένα μπολ, βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αβγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα.

Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C, μέχρι να ροδίσει και το εσωτερικό να φτάσει στους 65C, για 50 λεπτά περίπου. 

Για τις πατάτες σοτέ

Τοποθετούμε τις πατάτες και 40 γρ. ελαιόλαδο σ' ένα ταψί και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε, ώσπου το βούτυρο ν' αρχίσει να καβουρδίζεται, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ προσεκτικά, έτσι ώστε να παραμείνει ο αέρας της σαντιγί μέσα στην σάλτσα και να έχουμε μια πολύ αέρινη υφή.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner