
Για πιάτο
Στο κάτω μέρος του ψωμιού βάζουμε το αβοκάντο και καλύπτουμε με τη salsa ντομάτας. Συνεχίζουμε με το μπιφτέκι κοτόπουλο, και το τσένταρ και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Φυσικά, εφόσον θέλουμε προσθέτουμε και ό,τι άλλο υλικό μας αρέσει.
Για το μπιφτέκι κοτόπουλο (για 1000γρ.)
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το καρότο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 225 γρ. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10 περίπου λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
Για το ντιπ αβοκάντο (για 340 γρ.)
Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
Για τη salsa ντομάτας (για 225 γρ.)
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται .
Σχόλια