Burger με μπιφτέκι κοτόπουλο, αβοκάντο και τσένταρ

Burger με μπιφτέκι κοτόπουλο, αβοκάντο και τσένταρ

Για 4 μερίδες
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για πιάτο

4 ψωμάκι για burger, κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα
4 τμχ μπιφτέκι κοτόπουλο των 225 γρ.
340 γρ. αβοκάντο ντίπ
80 γρ. τσένταρ
225 γρ. salsa ντομάτας

Για το μπιφτέκι κοτόπουλο (για 1000γρ.)

10 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. πιπεριές κόκκινες σε μικρά καρέ
30 γρ. πιπεριές κίτρινες μικρά καρέ
12 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
34 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 γρ. καρότο, τριμμένο χοντρό
9 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
28 γρ. σόγια
1 αυγό
100 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
600 γρ. κιμά από κοτόπουλο
7 γρ. αλάτι
ελαιόλαδο για το μαγείρεμα των μπιφτεκιών

Για το ντιπ αβοκάντο (για 340 γρ.)

300 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο
10 γρ. κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
15 γρ. λαϊμ
2 γρ. σριράτσα
5 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
5 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι

Για τη salsa ντομάτας (για 225 γρ.)

150 γρ. ντομάτα σε μικρά καρέ
40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 γρ. χυμό λαϊμ
8 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
20 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για πιάτο

Στο κάτω μέρος του ψωμιού βάζουμε το αβοκάντο και καλύπτουμε με τη salsa ντομάτας. Συνεχίζουμε με το μπιφτέκι κοτόπουλο, και το τσένταρ και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Φυσικά, εφόσον θέλουμε προσθέτουμε και ό,τι άλλο υλικό μας αρέσει.

Για το μπιφτέκι κοτόπουλο (για 1000γρ.)

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το καρότο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 225 γρ. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10 περίπου λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά. 

Για το ντιπ αβοκάντο (για 340 γρ.)

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Για τη salsa ντομάτας (για 225 γρ.)

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται . 

Για πιάτο

4 ψωμάκι για burger, κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα
4 τμχ μπιφτέκι κοτόπουλο των 225 γρ.
340 γρ. αβοκάντο ντίπ
80 γρ. τσένταρ
225 γρ. salsa ντομάτας

Για το μπιφτέκι κοτόπουλο (για 1000γρ.)

10 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. πιπεριές κόκκινες σε μικρά καρέ
30 γρ. πιπεριές κίτρινες μικρά καρέ
12 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
34 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 γρ. καρότο, τριμμένο χοντρό
9 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
28 γρ. σόγια
1 αυγό
100 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
600 γρ. κιμά από κοτόπουλο
7 γρ. αλάτι
ελαιόλαδο για το μαγείρεμα των μπιφτεκιών

Για το ντιπ αβοκάντο (για 340 γρ.)

300 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο
10 γρ. κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
15 γρ. λαϊμ
2 γρ. σριράτσα
5 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
5 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι

Για τη salsa ντομάτας (για 225 γρ.)

150 γρ. ντομάτα σε μικρά καρέ
40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 γρ. χυμό λαϊμ
8 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
20 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για πιάτο

Στο κάτω μέρος του ψωμιού βάζουμε το αβοκάντο και καλύπτουμε με τη salsa ντομάτας. Συνεχίζουμε με το μπιφτέκι κοτόπουλο, και το τσένταρ και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Φυσικά, εφόσον θέλουμε προσθέτουμε και ό,τι άλλο υλικό μας αρέσει.

Για το μπιφτέκι κοτόπουλο (για 1000γρ.)

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το καρότο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 225 γρ. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10 περίπου λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά. 

Για το ντιπ αβοκάντο (για 340 γρ.)

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Για τη salsa ντομάτας (για 225 γρ.)

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται . 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner