VIDEO DIRECTIONS
Για το ρύζι
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με ένα καπάκι την κατσαρόλα μας. Μόλις το ρύζι βράσει απομακρυνόμαστε από την εστία, αφαιρούμε το καπάκι και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία του προσθέτουμε το μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων.
Για το μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Tip 1: Το ρύζι ξέρουμε ότι είναι έτοιμο όταν θα δούμε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια του ρυζιού και μέσα στις τρύπες να μην έχει υγρασία καθόλου.
Tip 2: Μην ανακατεύετε το ρύζι από την ώρα που θα καλύψετε την κατσαρόλα με το καπάκι. Να έχετε την προσοχή σας να το απομακρύνετε από την εστία την κατάλληλη στιγμή και να είναι ξεσκέπαστο μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip 3: Προτιμήστε τον φούρνο με ελάχιστο νερό για να ξαναζεστάνετε το ρύζι. Έτσι θα αποφύγετε να ταλαιπωρήσετε το ρύζι.
Σχόλια