VIDEO DIRECTIONS
Για το Burger
Φορμάρουμε τον κιμά, χωρίς να ασκούμε μεγάλη πίεση, σε ένα τσέρκι με διάμετρο ίση με αυτή του ψωμιού. Εάν δεν έχουμε τσέρκι πλάθουμε με το χέρι μας στο επιθυμητό μέγεθος, αλατίζουμε και λαδώνουμε ελαφρώς. Ψήνουμε σε τηγάνι ή σε σχάρα στον βαθμό που εμείς επιθυμούμε δίνοντας ένα σκούρο καφετί χρώμα και στις δύο πλευρές.
Ανακατεύουμε τα ψητά μανιτάρια με το καραμελωμένο κρεμμύδι και τη σάλτσα τεριγιάκι.
Φτιάχνουμε ένα μπαλάκι με το κατσικίσιο τυρί και το πατάμε σε μια επίπεδη επιφάνια για να δημιουργήσουμε έναν μικρό δίσκο. Κόβουμε το ψωμί και το ψήνουμε στο τηγάνι ή στη σχάρα αντίστοιχα.
Συνθέτουμε το burger μας τοποθετώντας στη βάση του ψωμιού τη μαγιονέζα, το μπιφτέκι, συνεχίζουμε με το κατσικίσιο τυρί, τα μανιτάρια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και κλείνουμε με το καπάκι του ψωμιού.
Για τη μαγιονέζα τρούφας
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια ενός αβγογδάρτη.
Για τα μανιτάρια σοτέ
Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα ή στα έξι ανάλογα το μέγεθος τους.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε καλά ζεσταμένο τηγάνι μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη σάλτσα τεριγιάκι και γλασάρουμε.
Για τη σάλτσα τεριγιάκι
Βάζουμε το sake σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και φλαμπάρουμε με έναν αναπτήρα.
Μόλις εξατμιστεί όλο το αλκοόλ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό lime και το κορν-φλάουρ. Φέρνουμε σε βρασμό και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά. Αραιώνουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τη σάλτσα μας. Τέλος προσθέτουμε το χυμό lime.
Σχόλια