VIDEO DIRECTIONS
Για τη μανιταρόπιτα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 3’ λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το φρέσκο και το αποξηραμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το μισό θυμάρι, τα αποξηραμένα μανιτάρια porcini και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι τα αποξηραμένα μανιτάρια να μαλακώσουν και να αποβάλουν όλη τη γεύση τους στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
Αποσύρουμε το μείγμα με τα μανιτάρια από το τηγάνι και το κρυώνουμε. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μείγμα, τη γραβιέρα, τη μπεσαμέλ και λίγο θυμάρι ακόμα.
Λαδώνουμε ένα φύλλο κρούστας ελαφρά με ένα πινέλο και τοποθετούμε από πάνω του ακόμη ένα.
Βάζουμε κατά μήκος των φύλλων το ¼ της γέμισης που φτιάξαμε και ρολάρουμε προς τα έξω σε πούρο.
Στρίβουμε σε σχήμα «σαλιγκάρι» και στο τελείωμα βάζουμε την άκρη από κάτω για να μην καεί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές ακόμη με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα μέχρι να πάρουν οι πίτες χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 15΄ λεπτά.
Σχόλια