Για το πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.
Αλατίζουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις γαρίδες και σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα και να παραμείνουν ζουμερές στο εσωτερικό τους, για περίπου μισό λεπτό η κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα σκεύος και κρατάμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό που έχουμε κρατήσει, δυναμώνουμε τη φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε το κολοκύθι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το πέστο βασιλικού
Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε τον μισό βασιλικό. το μισό ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μία ρευστή πάστα. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το αλάτι και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να αλεστούν τα υλικά. Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.
Tips
*Μπορούμε να αλέσουμε λιγότερο εάν μας αρέσει το πέστο να έχει μικρά κομματάκια στην υφή.
*Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο σκληρό τυρί εάν δεν νηστεύουμε.
*Εάν δεν μας αρέσει το κουκουνάρι αντικαθιστούμε με όποιο ξηρό καρπό μας αρέσει.
Σχόλια