VIDEO DIRECTIONS
Για τη σούπα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τον ζωμό γαρίδας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε την fish sauce, το γάλα καρύδας, τις γαρίδες, τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λάιμ, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ και γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.
Για τον ζωμό γαρίδας
Σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς χαμηλή, έτσι ώστε ο ζωμός να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε από ψηλή σίτα και κρατάμε τον ζωμό.
*TIP: Παραδοσιακά σε αυτή την σούπα, χρησιμοποιείται γκαλανγκάλ αντί για τζίντζερ.
Σχόλια