VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρύα ζυμαρικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.
Για τη λεμονάτη σάλτσα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα λάδια και το κρεμμύδι, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά με σταθερή ροή τα λάδια. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με έξτρα κρύο νερό.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
Σχόλια