VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Βράζουμε το τριβελάκι σε καλά αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Προθερμαίνουμε μία ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, να καλύψει σχεδόν τον πάτο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, τη σάλτσα τομάτας, το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τη φέτα.
Για τα ψητά λαχανικά
Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι, ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και αλατίζουμε και στις δύο πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.
Σχόλια