VIDEO DIRECTIONS
Ζεσταίνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια, αλατίζουμε, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα. Τα αφαιρούμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα πλευρώτους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σέσκουλο, το μαρούλι, το σκόρδο, επαναφέρουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αυξάνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Σχόλια